Boya Neden Küflenir?

Boya neden küflenir? Boyanın küflenmesinin nedenleri nelerdir? Daha önceki yazılarımızda dekorasyon ve boyayla ilgili olarak birçok konu başlığından söz etmiştik. Bu yazımızda ise ayrıca boya neden küflenir sorusundan söz edeceğiz.

Boya Neden Küflenir?

Boyanın küflenmesindeki en büyük neden rutubettir. Islak mekanlarda, örneğin banyo, tuvalet ve mutfak gibi yerlerde, gün ışığı görmeyen ve karanlıkta kalan bazı bölgelerdeki çürümeler küflenmeyi meydana getirir. Bu küflenmeler ilk olarak duvar birleşim yerlerinde ya da suyla en çok temas gören noktalarda ortaya çıkar ancak kısa bir süre sonra duvarın büyük bir kısmına sıçrayarak çirkin bir görüntü oluşturur.

Banyo ve tuvalet gibi ıslak zeminlerde ya da üstten sızan su damlaları sonucu tavan bölgelerinde nokta nokta şeklinde başlayan küflenmeler, boyanın kusmasına, atmasına ve yüzeyde kötü bir görüntünün oluşmasına neden olacaktır. Bunu engellemek için üst üste boya sürdüğünüzde rutubeti engellemiş olmayacağınız için sorunla yüzleşmeye devam edeceksiniz. Bunun yerine rutubetin nedenlerini ortadan kaldırmaya ya da bölgeyi suyla temastan uzak tutmaya çalışın. Öbür türlü boya, yüzeyde oluşan küflenmelerin önüne geçemeyecektir.

Öte yandan mutfak bölgesinde eğer fayans yoksa küflenmelere daha çok rastlamak mümkündür. Bu nedenle ıslak mekanları genellikle fayansla kaplamak daha doğru olacaktır. Eğer duvara gelen bir su ya da duvarın üzerinde kalan ve silinmeyen su birikintisi, zamanla altındaki bölgeyi küfle kaplayacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.